Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Zelena kniha / Green Book (2018)(CZ)[HEVC][4K HDR 10bit] = CSFD 87% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Zelena kniha / Green Book (2018)(CZ)[HEVC][4K HDR 10bit] = CSFD 87% Názov:Zelena kniha / Green Book (2018)(CZ)[HEVC][4K HDR 10bit] = CSFD 87% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:UHD Filmy - Velikost:21.3 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2021-04-15 Peerov:3 (Seed: 3, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Komedie,Road-Movie Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    Green Book = FDb.cz 81.9%


    https://www.fdb.cz/film/zelena-kniha-green-book/160267
    https://www.csfd.cz/film/600912-zelena-kniha/prehled/

    Žánr: životopisný / hořká komedie
    Země: Spojené státy americké
    Rok: 2018
    Délka: 130 minut
    Premiéra v ČR: 7.3.2019
    Jazyk: CZ (Dolby)
    Titulky: Nie

    Hrajú:
    Mahershala Ali ..... dr. Don Shirley [44]  
    Viggo Mortensen ..... Tony Lip (Pysk) Vallelonga [59]  
    Linda Cardellini ..... Dolores [42]  
    Don Stark ..... Jules Podell [63]  
    Sebastian Maniscalco ..... Johnny Venere [44]  
    Brian Stepanek ..... Graham Kindell [47]  
    Nick Vallelonga ..... Augie [58]  
    Iqbal Theba ..... Amit [54]  
    Joseph Cortese ..... Joey Loscudo [70]  
    David Kallaway ..... Ray  
    Dimitr Marinov ..... Oleg [53]  
    Mike Hatton ..... George [39]  
    P. J. Byrne ..... manažer z nahrávacího studia [43]  
    Maggie Nixon
    Anthony Mangano ..... Danny  
    Paul Sloan

    Obsah:
    Černošský pianista a bílý vyhazovač spolu na počátku 60. let brázdí rasově rozdělený Jih Spojených států. Komediální road movie s Mahershalou Alim a Viggem Mortensenem která získala tři Oscary.

    Protiklady se přitahují a odlišnosti nás mohou spojovat a obohacovat, místo aby nás rozdělovaly. Základní poselství Zelené knihy je jasné a film Petera Farrellyho je předkládá velmi výchovným způsobem. Ale jak ukázaly letošní Oscary, kde vedle Zelené knihy bodoval například i snímek Spikea Leeho BlacKkKlansman a kde se v nominacích jen pomalu daří prosazovat silnější zastoupení jiných etnicit, než je bílá, trumpovská Amerika zůstává v mnoha ohledech pořád stejně rasově rozdělená jako v roce 1962. Návodně podaný příběh o toleranci, natočený podle skutečných událostí, v ní kupodivu padl na úrodnou půdu: Zelená kniha vydělala v USA přes 85 milionů dolarů.

    Návodně podaný příběh o toleranci, natočený podle skutečných událostí

    V roce 1962 se na koncertní turné po Středozápadě a Jihu Spojených států vydávají známý pianista „Doc“ Don Shirley a jeho řidič Tony „Pysk“ Vallelonga. Těžko by se našlo nesourodější duo.

    Doc má tři doktoráty, studoval v Leningradě a dvakrát byl pozvaný na audienci do Bílého domu. Tony, na druhé straně, může být rád, že prolezl základní školou v Bronxu, a lidi z domů spíš vyhazuje: ještě donedávna pracoval jako ochranka ve slavném newyorském klubu Copacabana. Kultivovaný Afroameričan versus buran s italskými kořeny, jeden odtržený od rodiny, zatímco druhý si život bez té své nedovede představit, citlivý umělec na jedné straně a týpek, co vyrůstal na ulici a pro ránu nejde daleko, na straně druhé…
    Doc velmi dobře tuší, že na segregovaném Jihu bude mít s barvou své pleti problémy, a Tony brzy pochopí, že bude mnohem víc než jen šoférem: musí zastat práci ochranky, nárazníkové zóny, vyjednavače a vůbec holky pro všechno. Prospěšní si ti dva jsou nicméně navzájem. Doc například za Tonyho stylizuje romantické dopisy jeho manželce a vůbec se snaží toho rasistického umaštěnce poněkud zkultivovat. Zelená kniha strukturu road movie využívá k odvyprávění série epizod, které jsou milé, zábavné i výmluvné. A to i přes svou předvídatelnost. Setkání s agresivními primitivy v maloměstském pajzlu, incident s policejní brutalitou, střet s pokrytectvím příslušníků vyšší „bílé“ třídy, kteří si sice pozvou pro zábavu úspěšného umělce, ale už ho u sebe doma kvůli jeho barvě pleti nenechají najíst nebo dojít na záchod, problémy s hledáním ubytování… Přinejmenším v posledním bodě jim pomáhá právě publikace, jejíž jméno film nese: Zelená kniha byla skutečná příručka, která cestovatelům tmavé pleti poskytovala rady, kde se dá v Americe najíst a přespat bez větších rasově motivovaných problémů.

    Pro režiséra Petera Farrellyho jde o nečekaný úkrok od nenáročných komedií k vážnějšímu žánru. Filmař dokáže spojit to nejlepší z obou světů a svůj smysl pro komediální načasování a vedení herců dává do služeb myšlenkovému přesahu o nutnosti tolerance. Viggo Mortensen a Mahershala Ali byli za své herecké výkony nominováni na Oscary, Ali vyhrál (přičemž jednu sošku už má za vedlejší roli v dramatu Moonlight). Oba herci jsou ve svých rolích tak působiví proto, že přistoupili na to, že Doc i Tony jsou ve scénáři (rovněž oceněném Oscarem) spíše určité stylizované lidské typy než postavy z masa a kostí, a hrají je proto s jasnou nadsázkou. I díky tomu je Zelená kniha, podobně jako žánrově spříznění francouzští Nedotknutelní, v první řadě příjemnou podívanou, jejíž hlubší roviny představují jakýsi bonus pro pozornější diváky.



       
       


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    zuricibyk
    Ratio 3.45

    Member+

    22/11/2023 19.54.41
    seed díky moc

    0
    zuricibyk
    Ratio 3.45

    Member+

    13/11/2023 09.15.09
    seed please ths

    0
    zuricibyk
    Ratio 3.45

    Member+

    11/11/2023 17.19.28
    seed please


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.317 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 17:38
    sql

    TOPlist